En berättande recension om Do’s and Don’ts i receptbelagd etikett … för nybörjare

Kolla ständigt in varningarna innan du tar din medicin. Mediciner löper ut. Du bör inte ta ett läkemedel efter utgångsdatumet. Ditt lokala apoteksnamn, adress och telefonnummer och namnet på läkaren som har rekommenderat din medicinering kommer att noteras. Kontakta din farmaceut om du har några problem med ditt recept Snabb Apoteksleverans.

Källa: Acetaminophen Awareness Coalition: .

Inte bara påverkar design, färg och läsbarhet en konsumentens förståelse av ett recept. Så gör detaljerna som verkligen finns på flaskan. Designen, textstorleken och etikettstorleken påverkar alla hur mycket som kan passa på flaskan utan att den är för överfull. När det börjar bli trångt är det troligt att viss viktig information inte kommer att göra.

Såvida det inte är på flaskan, kommer vi sannolikt inte att förstå sanningar om läkemedlet vi tar. Kundrapporter som personal ville jämföra läkemedelsetiketter, varningar och detaljer. De fyllde recept för läkemedlet Warfarin på fem apotek: Costco, CVS, Target, Walgreens och Walmart. Warfarin är en vanligt använt blodtunnare. Det orsakar skadlig blödning om det inte används korrekt vilket orsakar akutmottagare.

De grundläggande principerna för hälsokunskapnivå och förståelse av recept …

Men kundrapporter upptäckte något olika. Ingen av varningarna utjämnade, och var och en hade ingen varning som en annan inkluderade. Costco hade en vilseledande försiktighet om alkoholanvändning. Varningen nämnde följande:.

Mer än 100 000 individer dör varje år av att inte ta mediciner som rekommenderas med ihållande sjukdomar som högt blodtryck och depression tar inte sina mediciner som föreskrivs. Och mer än 100 000 individer dör på grund av medicinering av medicinering varje år och kostar upp till 100 miljarder dollar i förebyggande sjukvårdskostnader. Men ny forskning från University of Georgia rekommenderar att du justerar etiketterna på receptbelagda medicineringsflaskor kan hjälpa kunder att ta sina läkemedel Metoden som deras läkare planerade.

Henry N. Young “För att mediciner ska fungera måste människor ta dem”, sade Henry Young, huvudförfattare till studien och en lärare i UGA: s College of Pharmacy. “Oavsett vilken inkrementell åtgärd vi kan kräva för att påverka läkemedelsens vidhäftning är praktiskt. Så vi ändrade medicineringsetiketterna för att göra dem lite mer vänliga för patienter.

Så här förväntas jag använda detta läkemedel.'”I början av forskningsstudien tog bara 65% av klienterna på preventivmedel ofta som rekommenderat. Med de reviderade etiketterna hoppade det antalet till 93%. Deltagare med astma upplevde ett liknande anmärkningsvärt dyk, från bara lite över en 3: e och tog sina mediciner som rekommenderas till 65%.

Några kända felaktiga uttalanden om hittar du receptbelagda etiketter svårt att läsa? Du är …

“En avgörande förstärkning av dessa resultat är att förbättrade receptbelagda etiketter kan hjälpa patienter att nå höga nivåer av medicinering och uppleva hälsofördelar som ett resultat,” sade Young. “Individer med astma kan se färre sjukhusinläggningar och akutavdelningen ser. De med högt blodtryck kan undvika slag och hjärtsjukdomar.

Standardetiketter, till exempel den till höger, har extra information som gör det svårare för patienter att förstå hur och när de ska ta sina mediciner. (Bild av Andrew Davis Tucker/UGA) Forskarna följde märkningsriktlinjer från USA.